BIO

Kåre Ramskjell, Rakel Aurjord, Frank Hüttepohl, Nils Petter Rusånes, Svein Skjerstad, med gitar: Kristoffer Unstad

Nagels nye plate, «Frihelg», ble utgitt 2. mars 2012 på Smart Patrol Records. Dette ble feiret med en dobbeltslippfestkonsert sammen med Dilillis, på et fullstappet Sinus i Bodø. Nagel «Frihelg» er tilgjengelig på Wimp, iTunes, Spotify og Musicnodes. Smart Patrol Records har gitt ut artister som Magnus Eliassen, The Spectacle, Beyond The Fences, Manna, Tungtvann og Karlsøy Prestegaard.

Bodøbandet Nagel ble startet sommeren ’99 av saltdaling og omstreifer Nils Petter Rusånes – aka Wilhelm Nagel. Tre år senere kom debutalbumet «Vel Heim» ut. Siden den gang har Nagel spilt inn det nye albumet og gjort konserter fra Tromsø i nord til Oslo i sør. Nagels medlemmer har vært, eller er med, i band som «Dubel darr», «Kråkesølv», «Schtimm og Æ & Dem». Dette merker man på bandets nye plate hvor de sammen lager nordnorsk kvalitets semi-indie, med offensiv legning og småbyeksentrisk særpreg.

Musikalsk krangler Nagel seg gjennom et åpent, dog ikke uskjønt landskap preget av en musikalsk nevekamp aktørene imellom: En merksnodig krysning mellom et gravfølge, en fødsel og et utdrikkingslag. Men til sist havner de altså på et sted der klemmer og håndtrykk utveksles. Nagel skildrer bygden og byens vakre og mindre vakre sider, i en urban musikalsk forkledning med referanser til band som The Smiths og Lloyd Cole.

Bilde: Nagel (Kåre Ramskjell, Rakel Aurjord, Frank Hüttopohl, Nils Petter Rusånes, Svein Skjerstad, med gitar: Kristoffer Unstad)«Her er mange sterke låter og mange fengende refreng i smakfulle arrangementer i en fin og tiltalende produksjon. Det gjør godt med en frihelg!» – Rune Slyngstad, Avisa Nordland